Scholieren winnen zonnepanelen

Prijsuitreiking tijdens druk bezocht symposium 175 jaar Ponsioen Installatietechniek.

De afgelopen weken hebben Alphense leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs meegedaan aan de prijsvraag ‘De toekomst kun je maken’. De leerlingen maakten met hun deelname aan deze prijsvraag, georganiseerd door Ponsioen Installatie Techniek, kans op het winnen van vijf zonnepanelen t.w.v. €2.500. Hiervoor moesten zij afvalmaterialen van Ponsioen Installatie Techniek een nieuw leven geven en Ponsioen vertellen hoe wij over 25 jaar denken over bouwen en installaties, wonen en werken. Vrijdag 27 juni werden de winnende scholen tijdens een druk bezocht symposium in het Parktheater bekend gemaakt!

De jury, bestaande uit Andries Paats, Esther Daniels en Luc, Koen en Devia Ponsioen liet weten verrast te zijn door het grote aantal inzendingen. Meer dan 30 creaties moesten door de jury worden beoordeeld, zoals toekomstschommels, koelboxen, windmolens, robots, kofferstoelen en warmtejurken. Logisch dat de jury het lastig had toen zij zes ontwerpen moesten nomineren: 3 voor de basisscholen en 3 voor het voortgezet onderwijs.

Bij de beoordeling werd gelet op orginaliteit, functionaliteit en eigen verantwoording. Aan de hand van deze drie criteria werden uiteindelijk de leerlingen van basisschool De Bonifacius tot winnaar uitgeroepen met hun ‘Boni zonnestoel’. Leerlingen van het Ashram College Nieuwkoop haalde bij het voorgezet onderwijs de eerste plaats met hun ontwerp van ‘De Tafellamp’. 

De prijsuitreiking werd fantastisch muzikaal ondersteund door Andries Paats en Esther Daniels met een eigen variant op de hit van Waylon en Ilse de Lange. Deze act leverde een groot applaus van de volle zaal op.

Foto: De leerlingen van basisschool De Bonifacius met hun ontwerp van de Boni zonnestoel, waarmee zij de eerste prijs in de wacht wisten te slepen!